

Run Jump Throw Learning Facilitator Training Schedule Outline (Prince George, BC – November 1-2, 2014)

Master Learning Facilitator: Thelma Wright Location: Charles Jago Northern Sport Centre

Contact: Meghan Butterworth (meghan.butterworth@bcathletics.org) - T: 604.333.3554

Cost: FREE for BC Zone 7&8 coaches! ©

SATURDAY November 1st, 2014 – 9:00am – 5:00pm

Time	Length	Module	Who
9:00-9:20am	20 mins	Welcome	Thelma
9:20-10:00am	40 mins	Overview of NEW NCCP –	Thelma
		where does RJT fit? &	
		Overview of LF Core Training	
10:00-10:45	45 mins	Adult Learning	Thelma
10:45-11:00am	15 mins	BREAK	
11:00-11:45am	45 mins	Review of LF Guide & Training	Thelma
		Differences	
11:45-12:30pm	45 mins	(1) "Setting the Scene" –	LF
		What is RJT?	
12:30-1:15pm	45 mins	LUNCH	
1:15-1:45pm	30 mins	(2) Safety and Emergency	LF
		Action Planning	
1:45-2:30pm	45 mins	(3) General Athletic	LF
		Development & LTAD	
2:30-2:45pm	15 mins	BREAK	
2:45-3:45pm	60 mins	(4) Planning a Lesson	LF
4:30-5:00pm	30 mins	LF De-Brief, Review & Plan for	Thelma
		next day	

^{*}Participants must be pre-screened by Meghan Butterworth to be eligible for registration – all LF candidate must have completed a <u>NCCP RJT Instructor Training course</u>, and the <u>Making Ethical Decisions Online Evaluation (Competition-Introduction)</u>.

SUNDAY November 2nd, 2014 – 9:00am - 4:00pm

Time	Length	Module	Who
9:00-11:30 am	2.5 hours	Technical Analysis of Skills and	Thelma
		progressions: Run & Throw	
11:30-11:45am	15 mins	BREAK	
11:45-1:00pm	1 hour 15 mins	Technical Analysis of Skills and	Thelma
		progressions: Jump	
1:00-1:45pm	45 mins	LUNCH	
1:45-2:30pm	45 mins	(5) Teaching & Learning	LF
2:30-3:30pm	45 mins	(6) Ethics	LF
3:30-4:00pm	30 mins	LF De-Brief, Review & Closing	Thelma
		remarks	

^{*}Draft schedule subject to change by Master Learning Facilitator Thelma Wright
These 6 modules will be assigned to LF training participants so they can lead that section (with support)